Haartrends voor Kerst

Dit artikel is onderdeel van: Standaard gepubliceerd op: 28/01/2022

Met de kerst die er weer aankomt is het tijd om weer na te gaan denken over de kleding. Als je dan eindelijk die perfecte outfit gevonden hebt komt het volgende probleem. Het bedenken van een goed kapsel en dan het liefst iets wat er heel goed uit ziet, niet teveel tijd kost en de hele avond blijft zitten. Hier staan een paar tips en trends voor de kerstkapsels van dit jaar.

Lang haar

Als je lang haar hebt is erg mooi om het op te steken. Het nadeel hiervan is dat het best wel een klus is om dit te doen en het lang niet altijd de hele avond mooi blijft zitten. Leuk is het om het kapsel een beetje speels te houden. Het erg strak naar achteren trekken zorgt er vaak voor dat je er erg streng uit gaat zien. Dat is natuurlijk juist met kerst niet de bedoeling. Iets wat het ook altijd goed doet met kerst zijn krullen. Als je haar erg lang is kan het wel ontzettend veel werk zijn om het helemaal te krullen maar het resultaat is de moeite vaak wel waard. Asseccoires kunnen een kapsel afmaken maar hou het wel rustig.

Kort haar

De trend voor kort haar is deze kerst een kuif. Voor iedereen met kort haar die dat iets te ver vind gaan met kerst zijn er ook nog een paar andere opties. Erg feestelijk is het om een diadeem of een haarband in je haar te doen. Iets wat vooral bij lang haar gedaan word is het invlechten van de pony. Toch is dit ook bij kort haar goed mogelijk. Ook alleen maar de scheiding op een andere plek doen kan al een compleet ander beeld opleveren.