Wat te doen met ongewenste cadeaus

Dit artikel is onderdeel van: Standaard gepubliceerd op: 28/01/2022

De feestdagen zijn achter de rug en het nieuwe jaar is begonnen! Met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw heb je vast weer genoeg cadeaus gekregen. Maar of de cadeaus ook allemaal zo leuk zijn? Je kunt ongewenste cadeaus op meerdere manieren een nieuw leven geven.

Ruilfeestje

Iets wat jij misschien niet leuk vindt, kan iemand anders juist weer hartstikke leuk vinden. Organiseer daarom met een aantal vrienden een feestje waarbij iedereen (naast lekkernij) zijn ongewenste cadeaus meeneemt. Om het nog leuker en spannender te maken kun je ook altijd nog het dobbelspel van Sinterklaas spelen.

Geef het iemand anders cadeau

Een cadeau krijgen en het vervolgens cadeau geven aan iemand anders vinden sommige mensen niet kunnen. Maar als je iemand anders er blij mee maakt, waarom zou je het dan niet aan hun geven? Anders ligt het cadeau ook maar ergens in een kast waar het nooit gebruikt wordt.

Doneer cadeaus

Wanneer je niemand blij kan maken met jouw ongewenste cadeaus, kun je ze het best doneren aan een goed doel. Dan kunnen ze er daar mensen weer blij mee maken. Of geef de cadeaus af bij een kringloopwinkel. Dan komt het vaak ook goed terecht. Op de website van AlleKringloopWinkels.nl vind je binnen een paar seconden het dichtstbijzijnde inzamelpunt waar je de spullen kunt inleveren. Selecteer eerst de categorie met het soort producten dat je weg wilt geven. Vul vervolgens je postcode in en dan krijg je de dichtstbijzijnde inleverpunten.

Recycle elektronica

Heb je thuis ook nog oude elektronica liggen die je niet meer gebruikt? Lever het dan in bij een inzamelpunt. Vaak staan deze inzamelpunten bij gemeenten, kringloopwinkels, detailhandel en scholen. Kijk voor meer informatie op de website van Wecycle.

Recycle cadeaupapier

Bij cadeaus hoort natuurlijk ook cadeaupapier. Vaak gaat veel cadeaupapier zo bij het afval. Zonde, want je kunt het gebruiken voor genoeg andere dingen.