Tips voor een low-budget kerst

Dit artikel is onderdeel van: Standaard gepubliceerd op: 8/1/2022

In december is het ieder jaar weer lastig om enigszins de hand op de knip te houden. Cadeaus, het kerstdiner, nieuwe versieringen voor in en om het huis. Maar met een paar simpele tips kun je toch een gezellig en feestelijk kerstfeest vieren. Zo vier je een low-budget kerst!

Low-budget kerst boodschappen

Laat in de supermarkt je blik eens wat vaker naar beneden afdalen; de minst dure producten liggen meestal op de onderste planken. Door te kiezen voor huismerken kun je vaak ook al gauw 30% besparen. En kies voor een (kerst)diner met seizoensgroenten en –fruit. Je hoeft die dure geïmporteerde aardbeien echt niet te kopen. Groente en fruit dat nu in het seizoen is, is supervers, volop verkrijgbaar en goed geprijsd.

Kerstversiering

Ben je een beetje uitgekeken op je kerstdecoratie? Kijk of je wat kunt ruilen met een vriend(in)! Zo hebben jullie allebei weer iets nieuws. Je huis kun je mooi versieren met spulletjes die je in de natuur vindt. Takken, dennenappels, herfstspul en wintergroen. Een paar kaarsen of waxinelichtjes en de gezellige kerstsfeer ontwikkelt zich meteen. Met een paar takjes creëer je zo wat leuke sterren voor binnen en/of buiten.

En dat jurkje of colbertje van vorig jaar kan nog prima. Een feestelijke stropdas, ketting of panty en je outfit is weer als nieuw!