Kerstboom alternatieven

Dit artikel is onderdeel van: Kerstbomen gepubliceerd op: 08/01/2022

Ben jij die uitvallende naalden van een kerstboom een beetje beu of wil je graag wat nieuws proberen? Er zijn genoeg alternatieven voor de dennenboom. Bijvoorbeeld een kerstboom van drijfhout, sloophout en staal. Of adopteer jij er eentje dit jaar?

Zelfgemaakte kerstboom

Een kerstboom maakt het kerstfeest extra gezellig en knus. Maar voor wie dit jaar geen traditionele kerstboom in huis wil, zijn er ook genoeg leuke alternatieven. Ga bijvoorbeeld voor een originele zelf gemaakte houten kerstboom van vtwonen. Deze steelt dit jaar zeker weten bij jou de show.

Houten kerstboom

Ben je niet zo creatief? Je kunt ook gemakkelijk een houten kerstboom bestellen op houtenkerstboom.nl. Ga voor een kerstboom gemaakt van latten, een kerstboom van palethout of ga voor een sneeuwwitte variant. Deze kerstbomen gaan jaren mee en staan super leuk in ieders interieur.

Adopteer een boom

Voor iedereen die toch graag met kerst de oude vertrouwde dennenboom in huis haalt, is er ook een duurzame oplossing: Adopteer een kerstboom. De uitgiftpunten zijn verspreid over heel Nederland. ’s Winters haal je de kerstboom op en in de zomer groeit hij door op een biologische kwekerij. Daar wordt hij verzorgd zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Geniet jaar na jaar van je eigen uitgekozen kerstboom en zie hem elke keer een stukje groeien.

Stickers op de muur

Denk dit jaar helemaal out of the box en plak een kerstboom sticker op de muur! Hier vind je leuke varianten, of koop zelf stickers en plak deze op de muur in de vorm van een kerstboom. Ontwijk het gedoe van het optuigen en aftuigen en het staat nog heel leuk ook.