Een persoonlijke kerstkaart sturen

Dit artikel is onderdeel van: Standaard gepubliceerd op: 8/1/2022

Waar gedurende het jaar de meeste berichten via e-mails en sociale netwerken worden verstuurd, is de kerst hét moment om vrienden en familie een persoonlijke kaart met een de boodschap te sturen. Hoe je dat doet dat lees je hier!

Een persoonlijke kerstkaart sturen met een eigen foto

Kerstkaarten versturen en ontvangen is altijd leuk. Alleen zijn de kaarten over het algemeen vaak heel onpersoonlijk. Zo kom je erachter dat je vrienden onverwachts dezelfde kerstkaarten als jou hebben verstuurd en ontvang jij ineens twee keer dezelfde kerstkaart van je vrienden. Dat probleem is heel gemakkelijk te voorkomen door een kerstkaart te maken met een eigen foto, die jij zelf hebt uitgekozen. Hierdoor is je een kerstkaart persoonlijk én origineel!

Zelf kerstkaarten maken

Ben je niet iemand die graag met een camera in de weer is, dan kun je ervoor kiezen om je kerstkaarten zelf te maken. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Maak van wat restjes papier bijvoorbeeld een kerstboom op een kaart of maar een leuke kerstboom met behulp van een perforator!

Schrijf meer dan alleen je naam op de kaart

Hoe persoonlijker hoe beter. Onderteken een kaart met de hand en schrijf een paar zinnen op papier, waarmee je laat zien dat je écht even aan iemand gedacht hebt. Bij de een is dat gemakkelijker dan bij de ander, maar er is vast wel iets waar je naar kan verwijzen. Het belangrijkste is dat je soms wat meer aandacht aan je omgeving geeft dan normaal. En laat kerst daar nou het perfecte moment voor zijn!

TIP: Schrijf een mooie herinnering van afgelopen jaar op voor een vriend of familielid. Zo haal je met elkaar de leuke, grappige of mooie momenten van het afgelopen jaar weer naar boven!