Zelf Kerstballen maken?

Zelf Kerstballen maken?

Dit artikel is onderdeel van: Standaard gepubliceerd op: 28/1/2022


Elk jaar nieuwe kerstballen kopen wordt een duur geintje. Maar toch wil je jaarlijks wel iets nieuws in de boom hebben hangen. Restyle je oude kerstballen of maak zelf nieuwe! Met lovertjes, lintjes, applicaties, van vilt of wol. Bekijk hieronder hoe je zelf nieuwe kerstballen kunt maken.

Restyle je oude kerstballen

Waarom nieuwe kleuren ballen kopen als je ze met spuitverf ook over kunt verven. Aan de hand van de zelfmaker Kerstballen maken kan je zelf je oude ballen verven en versieren. Knip mooie stukjes kant uit een oud tafellaken en koop lint en fournituren. Met fotolijm of hobbylijm plak je alle applicaties op de kerstbal. Je kunt het heel basic zwart wit houden of er een lekker bontgekleurd geheel van maken. Nog meer leuke ideeën om je oude kerstballen te restylen vind je in het artikel Recyclen met ballen.

Kerstballen van vilt maken

Vilt is een product wat heel makkelijk te bewerken is. Je kunt er ook kerstballen van maken! Op de blog van Bug dan Fisher vind je allerlei leuke ideeën met vilt. Maak bijvoorbeeld kleurrijke kerstballen, kerstengeltjes of kerstballen met lovertjes. Je maakt ze in elke kleur je maar wilt. Met een lintje hang je de zelfgemaakte ballen in de boom. Ook leuk: bevestig een reeks ballen aan elkaar als kerstslinger, voor in de boom of voor ergens anders in huis.

Gebreide kerstballen maken

Breien en haken is helemaal in! Dus waarom maak je geen gebreide of gehaakte kerstballen? Op de site van Libelle vind je inspiratie voor het breien van kerstballen. Ook op de Hobby Blog en Its a Makkie blog staan werkbeschrijvingen voor het haken of breien van ballen. Sommigen zijn een beetje gedateerd, maar met een beetje creativiteit maak jij er hele hippe exemplaren van.