Alternatieve kerstboom

Dit artikel is onderdeel van: Kerstbomen gepubliceerd op: 08/01/2022

O denneboom wat zijn je takken wonderschoon.’ Niemand die dit liedje niet mee kan zingen. De kerstboom staat ook al jarenlang symbool voor kerst en wordt, in veel gevallen, al vroegtijdig in huis gehaald. Gewoon omdat het erg gezellig is en het huis omtovert in een fijne kerstsfeer. Maar ook dit jaar rijst de vraag: waar kies je voor? Een echte of een kunst kerstboom?

Alternatieve kerstboom?

Een kunst kerstboom bespaart geld op de lange termijn en een echte kerstboom kun je tegenwoordig heel snel en makkelijk op een duurzame manier in huis halen. Zo kun je zelf je boom kappen, huren of een gebruikte boom weer terug planten zodat deze uit kan groeien tot volwaardige boom. Maar misschien is het dit jaar wel tijd voor wat anders. Daarom deze .. leuke tips na onze alternatieve kerstboom jacht.

Save a tree – ixxi

Heb je niet genoeg ruimte, geen zin om de zolder op te kruipen of zie je het niet zitten om al die uitvallende naalden elke keer op te moeten ruimen? De Save a tree poster van ixxi, in samenwerking met Studio Boot, plak je op de muur en gaat nog jaren mee. Niet alleen ruimtebesparend, maar je ‘redt’ ook nog eens een boom van de kap.

Kerstballenboom

Altijd al gedroomd van een paarse kerstboom of misschien wel een blauwe? Het kan met dit idee op de blog ‘Not Martha‘. Normaal gesproken hang je de kerstballen in de boom, maar dit keer bestaat de kerstboom volledig uit kerstballen. Geen groen takje te bespeuren. Maak je alternatieve kerstboom zelf volgens de beschreven werkwijze. Op Hank & Hunt vind je een tweede kerstboom variant met kerstballen.

Houten kerstboom

De houten kerstboom kennen we al een tijdje, maar het is en blijft een fijne sfeermaker tijdens de feestdagen. Deze alternatieve kerstboom gaat ook nog eens jarenlang mee. Het duurzame design exemplaar van de Gebroeders Bosma is een mooi voorbeeld van zo’n blikvanger in huis. De boom is handgemaakt uit het beste resthout en ook de ‘kerstballen’ en piek worden bijgeleverd. In hout natuurlijk.

 

3D kerstboom van oud hout

De hierboven beschreven 2D-bomen zijn leuk, maar als je liever iets hebt wat je kamer lekker vult kun je kiezen voor een kerstboom gemaakt van oud hout ofwel sloophout. Genoeg plek voor al je ballen en slingers!

Kijk even wat je nog in de schuur hebt liggen, want zo’n boom maak je natuurlijk makkelijk zelf!

Een kerstboom van boeken

Een andere 3D boom die je zelf kunt maken kwamen we tegen op de facebookpagina van Books-a-million, een grote Amerikaanse (online) boekhandel. Haal je lichtjessnoer te voorschijn, trek je favoriete boeken uit de kast en stapelen maar! Het staat supergezellig en nog gratis te maken ook :)